Lise Medeniyet Akademisi Gençleri Teknofest Tecrübesi Yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 9.10.11. ve 12. sınıf ile mezun gençlere yönelik ders ve sınav destek programları, millî manevî eğitimler, atölyeler, etkinlikler ve sosyal faaliyetler düzenleyen Lise Medeniyet Akademileri’nde öğrenciler bu yıl 7’ncisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’e katılarak önemli bir deneyim yaşadı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri’nde (LİMA) eğitim alan öğrenciler Teknofest’i ziyaret etti.

İstanbul Havaalanında bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofes’te 800 kişilik bir öğrenci grubuyla katılan Lise Medeniyet Akademileri’nde gençler, Milli Teknoloji Hamlesinin en önemli çıktılarıyla iç içe oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunmak için 2021 yılında kurulan Kapsül Teknoloji Platformu’nun standı da, TeknoLİMA Atölyesi öğrencileri başta olmak üzere tüm LİMA’lı gençler tarafından ilgiyle karşılandı.

Teknofest’te, üst düzey birçok projeyle ve genç girişimcilerle tanışma fırsatı bulan LİMA’lı gençler, kapanış günü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile de bir araya geldi. Gençler, üst düzey teknoloji projelerinin yer aldığı festivalden ilham aldıklarını ifade edip, kendilerine bu fırsatı veren Başkan Altay’a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile yeni mezun gençlere yönelik; ders destek ve sınav programları, milli ve manevi eğitimler, atölyeler ve etkinlikler düzenlerken; gençlerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına göre konferanslar ve seminerler vererek gençleri yarınlara hazırlıyor.