Telefon

LİSE MEDENİYET AKADEMİLERİ “FUAT SEZGİN EĞİTİM YILI” HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilere ve mezun gençlere yönelik ders ve sınav destek programları, milli-manevi eğitimler, atölyeler ve etkinliklerle hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri 2023-2024 Fuat Sezgin Eğitim Öğretim Yılında görev alacak eğitmenlere yönelik çeşitli konular üzerine hizmet içi eğitimleri düzenledi.

Lise Medeniyet Akademileri eğitimde niteliğini artırabilmek ve iyi daha hizmet verebilmek için eğitmen kadrosuna yönelik hizmet içi eğitim seminerleri gerçekleştirdi.

“ELMADAN KAÇ ÇEKİRDEK ÇIKACAĞINDAN ZİYADE, ÇEKİRDEKTEN KAÇ ELMA YETİŞECEĞİ ÖNEMLİ”

Sayıları şehir merkezinde 5, ilçelerde 4 olmak üzere 9’a ulaşan Limalarda “Kaliteli hizmet için sürekli eğitim” temasıyla düzenlenen eğitim Taş Bina’da başladı. Eğitim seminerlerine eğitmenler, PDR ve Akademik Destek Birimleri katıldı. Eğitimin birinci günü “Başımıza İcat Çıkaran Çocuklar” başlığıyla Prof. Dr. Mustafa Yavuz, “Eğitimin ilk etapta öğretmenin kendisinden başladığını, öğretmenin evvela kendisinin öğretmeni olması gerektiğini” belirtirken, “Öğretmenlik, elmanın içinden kaç çekirdek çıkacağını değil, çekirdeğin içinden kaç elmanın çıkacağını bilmeme işidir.” Dedi.

“Güzel ve Etkili Konuşma konu” başlığıyla Ruşen Eşref Bayraktar sunumlarını yaptı. Seminerin ikinci günü tüm zümrelerin toplantıları gerçekleşti. Eğitim Öğretim dönemi boyunca eğitmenlerin mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla hizmet içi eğitim seminerleri devam edecek.